Rumah > Genius?, Isu Semasa, Jarang ditemui > Kes Penipuan lagi….???

Kes Penipuan lagi….???

Assalamualaikum..

Apa nak jd dgn dunia sekarang? semua nk tipu…huhuhu

baru-baru ini, di PTK Kedah telah diadakan temuduga terbuka Sekolah Integrasi Al- ___ dan Syarikat Al-___ Resources untuk pengambilan staf baru kononnya untuk pembukaan cawangan Sungai Petani di alamat berikut :-

Lot,88 perdana height, Sungai Petani

tapi, rasanya xda lg apa-apa kat situ..cuba tengok iklan nih..

http://www.lelong.com.my/shop-office-lot-88-perdana-height-sungai-petani-IP833576-2007-01-Sale-I.htm

Yang best lagi, temuduga senang giler nak lulus… dah tu kne bayar RM200 sebagai cagaran kononnya supaya memberi komitmen dengan lebih baik. dan bayaran makanan RM48 untuk kursus dan seminar.

Pada pengetahuan sy la, nak ambil duit orang ni (pekerja) kena ada lesen dan kelulusan pihak berwajib.. tambahan pula sampai dekat RM250 pihak majikan tu ambil.. dah la duit kena ambil satu hal, tempat kerja pun belum wujud, semua janji-janji atas angin. kononnya pekerja yang kena usahakan sendiri. lepas tu, duit semua di pegang oleh pengasas ini dulu, kini, dan selamanya.. ntah bila boleh claim.. sedangkan resit claim telah diberi.

Baru-baru ini seramai 70 lebih staf telah dilantik (membayar RM248 seorang) dari negeri Kedah dan kemungkinan akan lantik lagi di negeri-negeri lain.

Di Melaka dan Johor, Sekolah dan syarikat ini beralamat..

Cerita kat Melaka pun begitu juga, staf-staf telah bersusah payah selama 2-3 bulan menjayakan sekolah ini. Kononnya sekolah ini mempunyai semua lesen yang berkaitan untuk menubuhkan sekolah dan kononnya telah berdaftar di jabatan agama islam melaka. tetapi, semua hanyalah tipu-tipu belaka.. setelah beroperasi selama 2bulan, dan 13 pelajar yang berdaftar, staf, guru dan lain-lain tidak dibayar gaji dan pelbagai hutang tertunggak juga telah memaksa staf dan guru meletak jawatan kerana staf dan guru terpaksa menggunakan wang poket sendiri untuk semua kerja disitu. 10 Pelajar semua telah berpindah dan hanya tinggal 3 pelajar sahaja. Laporan polis juga telah dibuat di Melaka.

Mereka telah dipanggil untuk naik mahkamah, tetapi selalu membuat penangguhan…

(cerita dari kawan saya yg bekerja di Melaka, sy harap mereka semua bersabar atas dugaan ini)

Apa la nak jadi dengan dunia sekarang…. nak duit, semua tipu.. satu malaysia dah kena tipu nih…

Apa yang perlu buat supaya tak ditipu? Staf-staf perlu jaga akaun baik-baik la… supaya senang nak bayar semua yang berkaitan.. bukan beri semua duit dipegang oleh pemilik syarikat ni..masuk dlm akaun simpanan dia plak tu….sepatutnya, buat akaun atas nama syarikat baik-baik.. bg adil…

satu lagi, pencari kerja.. jangan senang-senang bg duit kt orang..  syarikat xboleh mintak duit staf mereka untuk apa-apa alasan pon.. ia adalah salah di sisi undang-undang.. sekian..

Syeikh al-Hasan bin soleh (ulama silam) berkata : “Sesungguhnya Syaitan akan membuka bagi seseorang hamba Allah itu 99 pintu kebaikan sambil mensasarkan satu keburukan”. Demikianlah Syaitan cuba mencari redha manusia & justifikasi agar manusia terasa ringan sewaktu lakukan dosa.

“Syaitan akan mengajak sbhgian manusia yg sukar dipengaruhi ( soleh dan org bertaqwa, nk jadi baik) agar lakukan pelbagai kebaikan dgn menghrp manusia itu jatuh ke dalam perangkap dosa yang satu. Itu jugalah cara syaitan agar manusia yg baik merasa kecil dosanya, iaitu disebabkan merasa telah byk pahala yg dibuat dan hanya satu dosa, itulah justifikasi yg syaitan cuba semakkan dlm diri manusia jenis sukar tergoda ini”. -Ustaz Zaharuddin-

Pemilik syarikat ini pun begitu juga, mmg la niatnya nak membuka sekolah integrasi, tanfiz, ajar agama itu baik, tetapi niat tidak menghalalkan cara. Walaupun nak buat menda baik, pemilik syarikat tersebut tidak boleh MENZALIMI pekerja-pekerjanya dengan memerah tenaga, masa dan wang ringgit tambahan pula mereka tidak menyediakan tempat bekerja dengan sempurna dan bersikap tidak adil apabila tidak mewujudkan akaun utk kewangan syarikat dan penyata kira-kira. Pekerja disogokkan dengan janji-janji kosong sahaja dan sukar mendapatkan status kewangan syarikat apabila pemilik syarikat menggunakan akaun simpanan sendiri untuk menyimpan duit.

P/s : Dah kena tipu?

Bagi kwn2 yang nak bukak syarikat, pastu nak amik pekerja… korang jgn la wat perangai xsenonoh pi mintak duit kt pekerja pulak yer…. pastikan korang dah sediakan semua kemudahan kat syarikat korang tu… bukak akaun bank syarikat, kemudian barulah cari pekerja yang benar2 penting dahulu…hehe :p (tips ni free je..xyah byr..hihi)

Harapan penulis :

Saya berharap pemilik syarikat tersebut berubah demi kebaikannya, kerana duit yg diamik dr pekerja-pekerja tu TIDAK BERKAT….. semua orang akan MATI, jadi, beringatlah dan berwaspadalah dari mana sumber pendapatan kita yang kita beli untuk makanan yang menjadi darah daging kita dan keluarga kita.

Jika pemilik syarikat ini dah berubah, anggaplah masa silam yang penuh dengan kesilapan yang dicoretkan disini sebagai tanda ingatan kita supaya PIHAK MAJIKAN MENGHORMATI HAK PEKERJA. Dan semoga kisah2 ini menjadi teladan pada masa hadapan. Wslm.

About these ads
  1. April 17, 2011 at 2:06 am | #1

    mcm tekena je… huhu :D

    • April 20, 2011 at 12:11 pm | #2

      dah terkena baru nak menyesal..hahaha (kne hati-hati nak bg duit kt org la skg)

  2. lone renjer
    April 19, 2011 at 10:02 am | #3

    aku dh terkena..hahaha… sok aku nak wat report polis… ayoh kwn2 yg terkena, jom kita wat report polis… aku dah jpa PTK, diorg pun x blh wat pape n dorg br nasihat.. wat report polis je…

    • April 20, 2011 at 12:12 pm | #4

      ok, semoga org lain pon xterkena jugak..he

    • abuazfar
      Mei 17, 2011 at 6:46 am | #5

      lone renjer :
      aku dh terkena..hahaha… sok aku nak wat report polis… ayoh kwn2 yg terkena, jom kita wat report polis… aku dah jpa PTK, diorg pun x blh wat pape n dorg br nasihat.. wat report polis je…

      asssalamualaikum…kitorang kat ipoh baru buat report polis…kami perlukan mereka yang pernah buat report polis untuk syarikat ini untuk hubungi kami di email 019-4378014 bagi mndapatkan no report dan membantu siasatan polis…harap tindakan segera…

  3. kena tipu
    April 19, 2011 at 3:53 pm | #6

    pn ni memeg..mcm keling

  4. lone renjer
    April 21, 2011 at 8:21 am | #8

    aku dah wat report polis, keling tu kecut perut, lari ke serawak…. hahahaha..
    Ni nasihat aku kat org lama al-muiz, korg dah ragu2, apesal x siasat, kan dah ramai lg yg jd mangsa….. aku x nak bangsa aku kne tipu…

  5. April 21, 2011 at 3:21 pm | #9

    ak slh sowg gak.. Dgr cter die nk bukak intview kt sabah sarawak. So owg kt sn stndby r eak…

  6. tertipu jgak
    April 22, 2011 at 5:25 am | #10

    ouhhh sedih sgt…sy antara senior tak berapa senior…sy tidak nmpak sebelum ni… Tapi Allah itu Maha mengetahui…Tiada niat untuk membiarkan bangsa ditipu..sebab sy pon tertipu…

  7. lone renjer
    April 23, 2011 at 4:44 am | #11

    cuba pikir kan.. mcm ne nak kne kan keling tu… N jgn bg org sabah n sarawak x kne tipu… jobsMalaysia pun bley jd medium penipu… aku masuk ni dah 2 kali kne, yg first tu ok lg… bley tahan lg… yg keling ni, mmg bikin panas,mempermainkan agama islam….

  8. cik pink
    April 29, 2011 at 6:32 am | #12

    huuhu…sy baru balik dr interview kat skola islam integrasi al-muiz…kt jtk bangi..mmg betol sebijik mcm awk ckp..suh byr rm200utk smnar…nasib jmp web nie…nak citenyer sy 1st interview..trus dpt keje..gile kentang sng nak lulus…ishh…xbek betol owg 2…arap2 xde yg terkene..huhu

    • ct
      Mei 5, 2011 at 7:51 am | #13

      betul ke kes menipu? kalau dah report polis nape masih bergerak aktif? berapa ramai lg yg akan jadi mangsa…

      • Mei 6, 2011 at 8:16 am | #14

        …. biasalah, zaman sekarang kan mmg zaman pencuri berleluasa……. kita sbgai org awam kne lah berjaga2… kalo mula2 dh mintak duit pekerja, korg rs, dia akan bayar gaji pekerja x? hehe…fikir2kan.. pekerja yg bg dia gaji…dia cari pendapatan dgn cara ni

  9. Mei 6, 2011 at 7:00 am | #15

    salam, sekiranya dah buat report dan memang jadi kes polis dan mahkamah, kenapa pn syikin masih aktif mencari pekerja baru? skrg ni dibuka di area kajang, kononnya untuk dibuat HQ? semua ‘staff’ yang diambil diminta untuk membayar RM200 kononnya utk seminar di hotel q pada 10Mei 2011 ni.mohon penjelasan. tq

    • tipah tertipu
      Mei 6, 2011 at 8:16 am | #16

      betul2…tah la….macam mana boleh aktif lagi sdgkan dgr kata kes ni da jadi kes polis…sy pun xfahammmm

      • lone renjer
        Mei 26, 2011 at 1:06 pm | #17

        aku pun x fahammmm….

  10. tipah tertipu
    Mei 6, 2011 at 7:37 am | #18

    saya pun baru balik inteviw ni kat ss7 tmn putra kajang..ya allah..ade gak org cm2..moody gile dlm blik intevie..nak tak nak jer ckp.pastu trus dpt.tapi mintak 2ratus.mula2 rasa pelik.da la ckp nak duit tu skarang juga..aku pun ckp nk kne tnya ayah dulu,.keluar bilik,kwn2 yg da lepas intview duk ckap2..terima kasih ya allah sbb bukakan hati mereka nak cite kat aku..kalu x mmg ak pun tertipu…laknatullah mak cik gelap tu…..

  11. yg kna tpu
    Mei 10, 2011 at 2:40 pm | #19

    yg dkat kuantan xdapt lgsung elaun yg djnjikn.kat melaka da tgl 2owg je… Mmg ak tau die dok bukak kt kajang..mmg gler betina2…tau x…kursus kt vistana msih lg tgntung cek nye..kononye valid 25hb bp ak xingt.. Toke kapet kt opiz2 da bpe x dtg mintk htng..bgunan ofcourse r xbyr lgsng.. Kowg bc la bek2..ak dgn bbrp mebr da pg ke jtk.dieowg kt ms ktowg kt vistana lg da de owg rpor kez ni.tp dieowg xley wt pape..tolong la.. Die2 pnakut.. Smpai xnk jmp dgn ktowg ni… Ade ke ptut die suh ank die pg kunci pagar sb we all trun nk jmp die..die ckp xnk jmp ktowg..die2 prmpn gler.mmg gler.ktowg de wt rpor kt briter hrian, pas2 wtwan2 kol die..die kt ktowg ni pnipu… Hah kowg bley pk sndri kn… Ak xnk bgsa ak kna tpu dgn keling ni lg…tolong la.ni citer btol..bkn tpu2..xde gunenye ktowg nk tpu kowg..nk roskn bgsa sndri. Tolong sebarkn pd rkan yg senasib yek..

    • Mei 10, 2011 at 3:46 pm | #20

      org buat SALAH memang takut…naluri semula jadi…
      ~semoga Allah beri dia pengajaran (kerana dh menzalimi & menganiaya ramai org)

    • lone renjer
      Mei 26, 2011 at 12:50 pm | #21

      ape la agaknye jd kat budak2 kuantan & kemamam yg aku sound dlu… agaknye diorg ngat x kat aku… hahahaha, aku nak kata padan muka kat budak2 yg still x sedar diri bila aku dah sound, tp masih %&^$@ duk pecaye kan keling tu… (tibe2 je teringat peristiwa lama) hahaha

  12. Mei 10, 2011 at 3:36 pm | #22

    sekarang nk buat kt perlis pulak….guna nama syarikat lain
    IPM SDN BHD merupakan sebuah syarikat swasta
    Islamic dan institusi pendidikan swasta yang
    bekerjasasama dengan Majlis Agama islam baru di
    tubuhkan dan di jangka akan memulakan operasi Ibu
    pejabat pada pertengahan bulan MEI 2011 dan
    institusi pendidikan pada bulan september 2011 di
    semua cawangan kami seluruh malaysia ,sedang
    mencari calon-calon yang berkelayakan untuk
    menjawat jawatan seperti di atas
    Requirements:
    • Memiliki sekurang-kurangnya Ijazah dalam bidang
    berkaitan atau setaraf denganuya
    • “berpengalaman dalam bidang pendidikian dan pengetahuan ilmu agama,bahasa arab dan alquran
    • Boleh memulakan tugas serta merta pada 15hb May
    2011
    Sekiranya anda adalah seorang yang berdaya saing,
    mampu menyumbangkan idea-idea yang bernas,
    berfikiran positif serta suka pada cabaran, sila
    hadir ke temuduga terbuka dengan membawa bersama
    resume yang lengkap berserta salinan sijil
    transkrip akademik yang telah disahkan dan gambar
    berukuran pasport (tidak dikembalikan) seperti
    berikut :-

    Tempat temuduga : Aras 2, No. 19
    Kompleks Tok Arau
    02600, Arau, PERLIS

    Tarikh Temuduga Terbuka : 11hb May 2011 – Jam 9
    petang hingga 1 tengahari

    Hubungi : 01119970174

    Lokasi Temuduga : Hubungi Kami untuk maklumat
    lanjut.

    SMS TIDAK DI LAYAN!!!!!

    =========================
    p/s : kalo kena byr RM200….jgn le korang bagi yer.. :p

  13. yg kna tpu
    Mei 11, 2011 at 6:37 am | #23

    hahahaha..ketawa ak tgk no tpon die.kot nk menipu pn..tkar la no tpon 2… No tepon2 la yg msg ktowg kt cni kononye nk wt siasatan dalaman…2no balaci die yg bru..budak mn die amek pn ak xtau… Yg ak tau bdk2 mmg bwu lg msuk..bodoh btol.padahal da nampk ktowg ni kna tpu nk ikt gak prmpuan2..mmg bodoh..ak dpt tau..laki die pn cm kna gune je dgn prmpn ni. Die ckp laki die dato’., dato’ pale hotak die… Die juz pgarah sbuah syarikat golf jea….prmpn ni bni no 2die je…

  14. yg kna tpu
    Mei 11, 2011 at 1:21 pm | #24

    erm korang xcaye pg r cek dgn jbtan tenaga kerja eak.. IPM SDN BHD agak2 maksud nye. Institusi penipuan malaysia.. Mmg ptutla kja dok tpu owg jea..

  15. Mei 12, 2011 at 6:51 am | #25

    jahat nye pompuan tu.. yg bestnya guna nama ISLAM tu..

  16. Nor
    Mei 12, 2011 at 7:30 am | #26

    Jgn biarkan mereka bergerak lebih lama, kita kina report ke Jabatan HalEhwal Dalam Negeri, Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Halehwal wanita & Kanan2… semua ni kena tahu… saya dan tunang hampir tertipu, nasib menyebelahi kami kerana dari naik pintu tangga saja dah terbau penipuan, tapi kami teruskan sbb nak tgk2 ape isinya. pintu pun tak ade, gate diikat tali rafia, bilik kosong, bilik interview gelap. Dgn pengalaman bekerja selama lebih 15 tahun, pasti sesuatu tak kena dgn syarikat ni. Masa isi borang dah tahu tipu, lebih kasihan ramai anak2 melayu yg mengharapkan kerja dan menunggu utk diinterview. CEO perempuan Mamak, HR Manager umur tak sampai 25 tahun. Admin Mgr cakap dgn sy bahasa melayu, bahasakan diri saya dan tunang, ‘engkorang’… nak tergelak tapi tahan jer… last2 perempuan tu dah takut, siap minta kami balik sebab tak ambil org yg dah bekerja. hermm… sah2 menipu.

    http://almuizintegratedschool.blogspot.com/2011/02/pengambilan-tenaga-kerja-sekolah.html?showComment=1305183241053#c5720431980545370908

    • Nor
      Mei 12, 2011 at 8:01 am | #27

      tak masuk akal, kat melaka guna nbr phone & fax yg sama dgn di Johor.

      Sampai bila mereka ni nak dibiarkan berleluasa oleh Pihak Berkuasa

      http://www.al-muiz.net78.net/hubungi.php

      Nor :Jgn biarkan mereka bergerak lebih lama, kita kina report ke Jabatan HalEhwal Dalam Negeri, Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Halehwal wanita & Kanan2… semua ni kena tahu… saya dan tunang hampir tertipu, nasib menyebelahi kami kerana dari naik pintu tangga saja dah terbau penipuan, tapi kami teruskan sbb nak tgk2 ape isinya. pintu pun tak ade, gate diikat tali rafia, bilik kosong, bilik interview gelap. Dgn pengalaman bekerja selama lebih 15 tahun, pasti sesuatu tak kena dgn syarikat ni. Masa isi borang dah tahu tipu, lebih kasihan ramai anak2 melayu yg mengharapkan kerja dan menunggu utk diinterview. CEO perempuan Mamak, HR Manager umur tak sampai 25 tahun. Admin Mgr cakap dgn sy bahasa melayu, bahasakan diri saya dan tunang, ‘engkorang’… nak tergelak tapi tahan jer… last2 perempuan tu dah takut, siap minta kami balik sebab tak ambil org yg dah bekerja. hermm… sah2 menipu.
      http://almuizintegratedschool.blogspot.com/2011/02/pengambilan-tenaga-kerja-sekolah.html?showComment=1305183241053#c5720431980545370908

      tak masuk akal, kat melaka guna nbr phone & fax yg sama dgn di Johor.

      Sampai bila mereka ni nak dibiarkan berleluasa oleh Pihak Berkuasa

      http://www.al-muiz.net78.net/hubungi.php

  17. Nor
    Mei 12, 2011 at 7:59 am | #28

    tak masuk akal, kat melaka guna nbr phone & fax yg sama dgn di Johor.

    Sampai bila mereka ni nak dibiarkan berleluasa oleh Pihak Berkuasa

    http://www.al-muiz.net78.net/hubungi.php

  18. Nor
    Mei 12, 2011 at 8:06 am | #29

    Saya sebenarnya marah sebab rata2 yg ditipu adalah bangsa saya sendiri…. dan yang bekerja dgn penipu ini adalah anak bangsa saya sendiri.

    Lepas minta kami balik, siap salam cium tangan lagi. Tersentuh hati saya, anak siapalah ini. kalaulah ayah dan ibu tahu perbuatan mereka, pasti mereka kecewa dan sedih. Tetapi matlamat tidak menghalalkan cara. Saya berdoa agar perbuatan mereka segera dihapuskan. Yang di Perlis, minta panggil polis dan siasat mereka di Putra Palace on the spot… sebab dlm borang kerja pun tak tertulis lesen syarikat.

    Macam-macam ade.

    • yg kna tipu
      Mei 12, 2011 at 1:41 pm | #30

      mmg btol.. ceo die mamak… tp nor… budak2 yg inteview amk2 pon xtau bnda2… mst dieowg2 bdk bru gak… cm ktowg dlu gak… bler die nk bukak cwngn kat sg petani dan kemaman,,,, die pgil kami dr kuantan wt inteview kt c2…. polis msih lg siasat… jgn wsau yek….

  19. Laknatla si penipu
    Mei 13, 2011 at 9:33 am | #31

    Assalamualaikum,

    Saya harap rakan2 yg pernah bersama al-muiz bangkit/tampil untuk memperbaiki/membela nasib kita2 teraniaya ni.Saya sempat bersama almuiz Kuantan selama 3 hari bekursus. Jadi saya tak tau sangat ape perkembangan seterusnya kes penipuan besar-besaran ni.

    daripada mula2 interview; semasa menunggu untuk isi borang lagi saya sudah tidak senang hati dengan perjalanan sesi interview. ada patut borang yg disuruh isi tidak di sediakan dari awal. bila org dtg nk interview br terhegeh2 nk fotostat. menunggu borang nak fotostat hampir 2 jam. gile ape? tak masuk akal. pasal bayaran 200 pun satu hal jg, x mula kerja lg dah nak amek duit kite? undang2 mane ni?? interview plk, satu soalan je, so, nk jd guru akademik? ok la, nnt surat tawaran akan dikeluarkan setelah bayar 200 tuk cagaran tak lari dari kursus. ape benda ni?

    hari pertama kursus plk, Pn A nii ckp, yg perempuan kene pakai handsock, kene tutup aurat, sedangkan dia tak pakai (alasan Pn A: saya lupa hari ni nak cepat). Hari ke-2 dan ke-3 saya perhati adakah dia masih terlupa untuk pakai handsock?? (owh, dia tak pakai juga. agaknye dia mmg nyanyuk..tak blh nak buat ape la). Sya mahu lihat kepimpinan melalui teladan, dia sbg pengasas sek agama dan menyuruh org berbuat sedimikian harus tunjuk contoh tersebut.

    Soal aurat sgt ditekankan, Pn A ni pun sgt cantik berjubah dah beberapa kali berkata dia sangat selesa berjubah walau dimana sahaja. berjubah ok lah, tp ada masalahnye. Sy tidak berkesempatan menegur yang pemakaian jubahnya lagi menampakkan bentuk badannya dan sepanjang sy perhati 3 hari tersebut, pemakaian jubahnye menampakkan garisan pakaian d*l*m nya. sungguh memalukan. byk lagi keraguan tentang pengurusan pekerja, dan hal2 lain yg membuatkan sy bersama rakan2 lain (8 org lg kot masa tu) amik keputusan berhenti berkursus. kami tak kisah lagi rm 200. andaikata btl dia nk buat sek islam, maka kami sedekahkah, klu tidak (duit diselewang), maka itu urusannya dgn Allah. Daripada Allah kta datang, kepada-Nya kembali. perbuatan walau sekecil zarah pun akan dibalas Allah.

    Sy mengambil keputusan tersbut, dan bila keluar dr almuiz, sy berasa ketenangan yg sgt hebat, alhamdulillah kerana Allah menunjukkan jalan bg sy. Sy tidak mahu lg membazirkn masa yg amat beharga, tenaga dan wang ringgit(tuk ulang-alik bekursus)tuk meneruskn kursus 2 bulan terbabit.

    Skrg sy ada luangkan masa tuk ikuti perkembangan al-muiz since yg kuantan punye dah tamat kursus dan sy nk tau ape kesudahan nye. kpd rakan2 yg mengalami nasib ditpu oleh PN A ni, jgn bersedih sgt, kuatkn semngat and teruskn berjuang. bertindak untuk saudara seagama yg bakal ditipu (nampaknye Pn A dan rakan2 semakin rancak aktif bergerak). anda terdiri dari grup yg besar, bergerak berkumpulan tuk bela nasib. setiap berlaku pasti ada hikmahnye. renungkan kata2 ini,

    Bila kau memandang segalanya dari Tuhanmu,
    yang menciptakan segalanya,
    yang menimpakan ujian,
    yang menjadikan sakit hatimu,
    yang membuatkan keinginanmu terhalang
    serta yang menyusahkan hidupmu,
    pasti akan damailah hatimu
    kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya
    untuk sesuatu yang sia-sia..
    Bukan Allah tidak tahu derita hidupmu,
    retaknya hatimu,
    tapi mungkin itulah yang Dia mahukan
    kerana dia tahu hati yang sebeginilah
    selalunya lebih lunak
    dan mudah untuk akrab
    dan dekat dengan-Nya

    Wassalam

  20. abuazfar
    Mei 17, 2011 at 6:47 am | #32

    asssalamualaikum…kitorang kat ipoh baru buat report polis…kami perlukan mereka yang pernah buat report polis untuk syarikat ini untuk hubungi kami di email 019-4378014 bagi mndapatkan no report dan membantu siasatan polis…harap tindakan segera…

    • Rusydah Jamaludin-Penang
      Jun 27, 2011 at 10:24 am | #33

      Salam..saya pun baru je pergi interview sekolah ni kat Park Avenue, Sg Petani, Kedah. Modus operandi yang sama..tapi saya mana ada duti bnyak tu..kerja skrang pun x dpt gaji..so sy ckp x bawa cash n mmg x der duit pun..dia ckp bleh bank in..baru staff dia call bg no akaun..tp sy dah syak dah..mcm ner eh..depa ni bergerak atas syarikat palsu ke?

  21. manusia terkena
    Mei 17, 2011 at 12:09 pm | #34

    kami warga ipoh sudah tekena pada 17-05-2011 (selasa) …sesiapa ada laporan polis yg sudah d buat..sila serta kan no repot , sebab kami d ipoh ingin bersangkut kan kes repot korg dgn kiteorg punya supaya bukti lebih kukuh…kami amat sedih apa yg berlaku..duit pon lesap..al kesiannnn…ceo nya si hitam mamak tu,dgn anak2 dia..mereka ni mmg pandai putar alam

    • lone renjer
      Mei 26, 2011 at 12:56 pm | #35

      ramai yg nak no report polis… nnt aku bg…. aku ada 4 report polis… huhuhu,

  22. Nor
    Mei 18, 2011 at 6:30 am | #36

    Benar, dari Allah kita datang kepada Allah juga kita kembali. Kepada yg pernah ditipu, kalau tak nak bela nasib sendiri tak ape lah, bela lah nasib anak2 bangsa yang bakal ditipu. Kalau RM200 tu kecil jumpahnya utk seseorang, bayangkan kalau dia dapat tipu 100 orang, bukankah jumlahnya dah jadi RM20,000. Bukan satu nilai yg kecil. Moga Allah tikat kaki tangan mereka agar tidak bergerak bebas lagi.

  23. Nor
    Mei 18, 2011 at 6:34 am | #37

    http://almuizintegratedschool.blogspot.com/2011/02/pengambilan-tenaga-kerja-sekolah.html?showComment=1305183241053#c5720431980545370908

    Komen saya dilaman page sekolah juga telah di’delete’.

    Ini bermakna mereka dah tahu kes tipu, dan mereka dah tahu yg org ramai dah athu mereka tipu, tapi mereka teruskan juga. Saya pun tak faham. Langsung tak ada penjelasan berkenaal dakwaas menipu tersebut. Kita nak berdiam diri saja ke???

  24. Nor
    Mei 20, 2011 at 6:49 am | #38

    abuazfar :asssalamualaikum…kitorang kat ipoh baru buat report polis…kami perlukan mereka yang pernah buat report polis untuk syarikat ini untuk hubungi kami di email 019-4378014 bagi mndapatkan no report dan membantu siasatan polis…harap tindakan segera…

    Salam Abu Yazfar, saya tak boleh buat polis report sebab dia tak ambil lagi duit saya dan saya pun memang tak nak bagi, dan lagi, borang kerja pun saya ambil bawa balik. di dlm tu semua personal data. org jahat ni ligat otak nyer, licik dan belit perangainya, kalau dpt personal data lg mcm2 dia akan buat kat kita.
    So, adik2 mana2 yg dah buat polis report, bergabung dan hubungi lah Abu Yazfar dan manusia terkena…. the bigger the case the better, more attention to it, faster solved, cepat kena tangkap dan di penjara. jangan ingat Malaysia ni boleh simpan org2 mcm ni, putar alam!!!

    Cepat2 la ko kena tangkap, puas hati aku

  25. Nor
    Mei 20, 2011 at 7:15 am | #39

    G google map, type alamat sekolah ni kat Johor ‘ No 43-1, Jalan Masai Jaya 1, 81750 Masai, Johor ‘ …. pilih maps earth, maka tersergamlah gambar sebuah banggunan yg sangat besar dan menakjubkan…. MAKRO Shopping Complex. Mane ade sekolah agama buat kat Makro.

    yang ni lagi la, alamat sekolah melaka, type alamat ini ‘No 96-1 Jalan Tu 42, Taman Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Melaka ‘ …. minta maaf ye, jangan kata banggunan, pokok pun tak de.

    semua alamat ni diambil dari blog sekolah kita, http://www.al-muiz.net78.net/hubungi.php

    • primavera
      Jun 16, 2011 at 12:45 pm | #40

      Nor..sekolah dekat melaka tu mmg wujud beberapa bulan yg lepas…dia sewa rumah kedai…tapi perempuan tu mmg kaki penipu…dia gunakan suami dia punya nama untuk sekolah al-muiz tu…ramai yg ditipunyer termasuk pekerja dia sendiri, tuan punye kedai, pelajar2, kedai makan dan sebagainyer…dah la sewa kedai susah nak bayar lps tu main cabut ajer…harap2 kepada sesiapa yg ingin menyewakan kedai anda sila la periksa terlebih dahulu and pastikan dia bayar deposit terlebih dahulu. Ingatkan niat dia baik untuk buka sekolah tahfiz ttp malangnya perempuan tu mmg kaki penipu…BERJAGA2 SUPAYA TIDAK TERKENA PADA DIRI ANDA DAN PASTIKAN PEREMPUAN TU MASUK DALAM PENJARA!! SEMOGA ALLAH SWT BALAS SEGALA KEJAHATAN YG DIA TELAH LAKUKAN DAN SEMOGA DIA KEMBALI KE PANGKAL JALAN…AMIN

  26. gigibesi
    Mei 22, 2011 at 10:55 am | #41

    kami di ipoh mohon pertolongan dari semua yg terkena dgn al muiz ni supaya memberi nom report pda sesiapa yg pernag buat report tentang kes ini. Tolong hubungi segera 0175720920

  27. ct
    Mei 25, 2011 at 5:18 pm | #42

    guna nama baru plak….

    http://www.mudah.my/Jurulatih-9822057.htm

    Temuduga Terbuka 22hb Mei 2011 Di Hotel Sentosa Alor Star…
    Kelulusan SPM,Diploma, Ijazah

    Untuk Maklumat Lanjut Sila Hubungi:
    011-19970174

    SMS TIDAK AKAN DILAYAN…

    Brilliant Star IQD And Motivation: 011-19970174

    **kalau kne bayar duit… jgn bg okay… ;p

    • insan geram sgt
      Mei 29, 2011 at 7:10 am | #43

      utk pengetahuan semua..compny ni gna nama lain plak
      SEKOLAH REN DAN MENENGAH INTEGRASI ABBASY.. guna nma laki dia plak..en abas.konon2 nk kaburkan org lain…cuba bkk link ni

      http://www.mudah.my/Kerani+administrasi-9926020.htm

      KELULUSAN SPM. BERUSIA 25 TAHUN KE ATAS. LOKASI TEMPAT KERJA SUNGAI PETANI KEDAH. TUGAS : FAILING SYSTEM , MENGAWAL STOK , MEREKOD DATA PELAJAR UNTUK SEMUA PUSAT KAMI SEKITAR NEGERI KEDAH.

      TEMUDUGA TERBUKA DI SENTOSA REGENCY HOTEL ,BILIK NOBAT TINGKAT 1 BERMULA JAM 11 PAGI HINGGA 5 PETANG.

      MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI 01119970174

      * JGN TERPEDAYA DGN SEMUA PENIPUAN SEKOLAH INI..

  28. lone renjer
    • tertipu gak
      Mei 29, 2011 at 3:10 pm | #45

      salam….sy n rakan2 br ja intrvw td..huhu ptt la xsdp ati..Alhamdulillah ALLAH Maha Adil kan..cuma maklumat dlm borg la terlepas kt dp..

  29. insan geram
    Mei 29, 2011 at 4:44 am | #46

    yg terbaru guna nama sek SEKOLAH REN DAN MEN INTEGRASI ABBASY ..29 mei 2011 wt intrvw terbuka kt hotel sentosa alor setar ..pkt2 bertindak..dia smkn berleluasa..kesian kt org lain yg cr kja…SEKOLAH REN DAN MEN INTEGRASI ABBASY
    Address:NO 44A PERSIARAN ZARIB 3,TAMAN PINJI MEWAH ,31500 LAHAT IPOH PERAK ..

    DIPLOMA /DEGREE . BOLEH BERBAHASA ARAB DAN MEMBACA JAWI / LANCAR ALQURAN

    GURU TAHFIZ DAN BAHASA ARAB DI PERLUKAN JUGA DENGAN SEGERA

    TEMUDUGA TERBUKA PADA HARI AHAD 29 MEI 2011 JAM 10 PAGI HINGGA 5 PETANG HUBUNGI TEL 01119970174 UNTUK MAKLUMAT LANJUt

  30. yg kna tpu
    Mei 30, 2011 at 9:34 am | #47

    huh bwu 2mgu ak x join blog nie… byk tol story psl betine2… dgr citer…die nk saman kiter yg dok citer psl die nie… xhbs2 nk samn… tp x samn2 gak.. klu brani saman ler…. PENIPU WOI… polis dah xley wt paper… jtk pon… sia2 jer korg report… ktorg kat kuantan nie dah wt cm2… xjd pape pon.. kol lawyer die kt cm2…jtk pon cm nie plak.. sudahnyer..kiter mmg trtindas… suke die bler psl nie… mmg die akn mng pon….slap2 kt yg kna…

  31. primavera
    Jun 16, 2011 at 12:56 pm | #48

    untuk makluman semua, al-muiz tidak lagi menyewa di alamat No 96-1 Jalan Tu 42, Taman Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Melaka. Dia kini telah berpindah ke tempat lain..ke mana tak tau la….alamat dalam website http://www.al-muiz.net78.net/hubungi.php tu dah tak wujud.

  32. yg kna tpu
    Jun 24, 2011 at 2:18 pm | #49

    mgu lpas pn a dtg ke kuantan amek dposit die kt opiz kuantan…da xde duit r2.die ingt bnda ni akn syp je kea? Klu thn ni ke, thn dpn kea..ade lg bab byr duit 2rtus ni.xksah r pape name pn pn asyiken ni pkai,xpyh pg la,kowg pn tau kn ciri2 die kn, die ni mamak,nama die mmg asyiken, dan husbnd die abas… Ade ank prmpn sowg.yg ak xtau smpai bler r xsek…

  33. insan geram sgt
    Jun 27, 2011 at 2:35 am | #50

    yg terbaru dia guna nama ABBASY ISLAMIC IQ DEVELOPMENT SDN BHD..wt intrvw kt kedah 26,27,28 Jun 2011 di HOTEL AVENUE PARK SUNGAI PETANI…mcm2 jwtn dibuka utk kekosongn kt almuiz,Sp..nampak sgt staf lm2kbnyakan dh xda..yg peliknya da lg staff yg dpt berthn n handle intrvw ni…pelik2…spa nk tau lbih lnjt klik link ni..

    http://www.mudah.my/Guru+akademik+sek+men-10318342.htm

    • dah kena
      Jun 27, 2011 at 4:31 am | #51

      Hari ni saja buat alasan nak ikut suami pi seminar di KL sebab nak minta duit balik,sebab dah terbayar smlm,artikel ni pun baru terbaca smlm..pla harini nak minta balik..memang mamak jenis pandai ‘goreng’ memang akan hangus siapa dah bayar semalam,mau tak mau pi juga seminar hari rabu ni…nak rakam apa yg di kata nnt.

  34. haha
    Jun 27, 2011 at 3:00 am | #52

    saya nk pegi tengok interview tu hari ni…

  35. Jun 27, 2011 at 8:08 am | #53

    kelmarain aka ada p interview kat park avenue 2… mcm biasa la dia kata dapat dan kena bayar rm233 tuk seminar ari rabu ni….. tp ak x bagi pun coz sebelum ni ak pernah p intervw kat alor setar…. memang betul sekolah tak wujud g… staf yang kena bt publisher untuk promote sek ini….. so, ak yang pernah p intervw dapat la nasihatkan org yang bakal kena tipu… cuma hari ni ada g intervw… degaq kata dah 10 org bayar duit….. dia nak dalam 20 org….

  36. dah kena
    Jun 28, 2011 at 1:24 am | #54

    Bagi pandangan saya..yang mana dah buat report polis sila publish report tu di blog yang ramai pembaca contoh beautifulnara.com dan banyak lagi blog yang ramai pembaca setia..sebab kalau tiada liputan meluas org takkan tahu tentang penipuan ni,gambar makcik ‘keling’ tu aku ada rakam masa bertengkar dengan dia,sbb dah terbayar,aku p seminar ja esk,setiap soalan akan dirakam apa jawapan yang diberi..yg heran kenapa depa ni masih bergerak bebas??????????? ceciter???

  37. dah kena
    Jun 28, 2011 at 1:35 am | #55

    Macam aku dah kena,aku sempat bgtau kgkawan yg p interview smlm jgn bayar..

  38. haha
    Jun 28, 2011 at 11:34 am | #56

    tolong bgtau kat mana seminar dia wat? nkpegi jugak tengok.. sy tak sempat pegi kat park avenue semalam…

  39. haha
    Jun 28, 2011 at 12:18 pm | #57

    azhar, boleh bg nomor tepon kt email nainsaz@gmail.com, sy nk dpt maklumat dulu sblm nk pegi..

  40. dah kna
    Jun 28, 2011 at 3:18 pm | #60

    seminar tu kat hotel park aveneu gak..pukul 9.30 pg

  41. Nyaris Nak Kena
    Jun 29, 2011 at 1:40 pm | #61

    saya pun dpat jugak kerja sebagai guru sek. men. masa interview kat hotel park avenue tu…. tapi saya tak bagi pun RM233 tu……sebab rasa mcm tak sedap hati saja…. terus saya balik hari ni tanpa masuk sesi taklimat tu…

  42. Nyaris Nak Kena
    Jun 29, 2011 at 1:43 pm | #62

    Ishh!!!…ada jugak manusia yg mcm nie, sanggup mempergunakan ‘Agama’ untuk kepentingan sendiri. Seperti Iklan ada nama sekolah agama / tahfiz.

  43. dah kna
    Jun 29, 2011 at 5:54 pm | #63

    kami yang dah bayar hanya 6 orang saja..kami dah selesai buat report polis…lengkap dgn no ic dan alamat si ‘mamak’ tu..walaupun kami kecil tapi ramai yang berpihak dgn kami,termasuk hotel dan polis..kita doakan semoga dia cepat kena tangkap..dgr berita hutang hotel di alor setar tak berbayar sebyk RM16,000.

  44. dah kna
    Jun 29, 2011 at 6:05 pm | #65
  45. Nyaris Nak Kena
    Jun 30, 2011 at 3:20 am | #66

    Gila punya mamak……. lepas ni kena report dekat mudah.my supaya block iklan jawatan kosong dia…..takut ramai lg yg jadi mangsa…..

  46. Julai 2, 2011 at 4:52 am | #67

    kawan-kawan semua, saya nak ingatkan… ber’BAHASA’lah dengan baik.. kerana bahasa yang dituturkan adalah cerminan diri masing2….

    Bahasa yang elok dan baik lagi menyenangkan hati pembaca akan mendapat doa dr pembaca yang suka komen anda….

    Bahasa yang teruk dan kurang baik dan tidak sedap didengar akan menyebabkan pembaca mendoakan keburukan kepada anda…..

    berhati-hatilah dalam menutur kata ^_^

    ========================================================
    post ini adalah post nasihat, bg yang ingin bekerja dengannya dan redho dengan survival anda, kami tidak menghalangnya.. doa kami, SEMOGA ANDA SEMUA BERJAYA DALAM PERNIAGAAN anda, dan bukan mencari income secara menipu.. kerana ini akan menjejaskan keberkatan rezeki dan darah daging anda. nasihat kami, mantapkan dulu perniagaan anda di satu2 tempat dahulu…..sebelum membuka di tempat lain……^^

  47. abuazfar
    Julai 2, 2011 at 5:56 pm | #68

    3 julai ade temuduga di ipoh…….jd mangsa2 harap berhati2…..utk lebih lnjut, buka la mudah http://www.mudah.my/Guru+Tahfiz-10425336.htm utk tgk ofer kerja dr Abbasy Islamic IQ Development Sdn Bhd

  48. dah kena
    Julai 5, 2011 at 4:11 am | #69
  49. syeera
    Julai 7, 2011 at 6:42 am | #70

    aik,alhamulillah.biasakan diri untuk google sebelum pegi interview.cari maklumat.pastu pegi biar berteman.

  50. ditipu lg….
    Julai 7, 2011 at 1:40 pm | #71

    aku baru je bayar td 200, kt sp perdana height… bersebelah nasi ayam tart.. tp pelik, blik kosong ngan lampu or kipas langsung xde.. Smalm intvew, arini dpt, siap kena byr duit, sok intvew.. aku pn pelik knapa aku lgsung x hepy wlaupun da dpt keja slps sebulan lebh menganggur… lpas solat maghrib, aku mtk petunjuk dr Ilahi.. pastu aku tergerak nak buka web dia, tp jumpa blog ni.. apa bleh wat, dah tekena.. Kpd Pn A, CEO mamak bwak2la bertaubat..

    • nasha
      Julai 8, 2011 at 1:17 pm | #72

      alhamdulillah… berkat mak dan abah sy yg mghalang sy dr mbayar rm200…sy terselamat dr pnipuan… sy dh dpt rasakan yg mereka mnipu…trutama mak sy yg ia2 halang sy dr mbuat bayaran… instict ibu tu mmg kuat….sy bersyukur sgt… sy pn mndengar taklimat di nasi ayam tart sungai petani tu… tp yg sy risaukan sijil2 akademik yg ada pd mreka… hrp mreka tak wat apa2 dgn butir2 diri dlm tu… moga ALLAH SWT sntiasa mlindungi kita…dan kpada mamak CEO dan rakan2 tu trima balasan yg stimpal…..

  51. Julai 7, 2011 at 4:31 pm | #73

    kenapa ckp kena tipu.. saya pun dpt job gak tp saya tak nampak dimana penipuan tu. semua dah diterangkan semasa interview semlm yg kita sama2 akan develop sekolah tu bersama2. so belum cuba dah ckp tipu…

    • PEMUDA
      Julai 11, 2011 at 2:16 pm | #74

      Kalau anda yakin ini bukan penipuan …itu hak anda…yang telah tertipu bukannya golongan tidak berpelajaran yang tidak tahu menentukan antara yg benar dan tipu…ayat sama yang pernah didengar…akan develop sek sama2…dan akhirnya satu pon tak terlaksana… cuma kebodohan ,kealpaan dan menggunakan Islam sebagai tarikan membuatkan kami tertipu kerana desakan utuk mendapat kerja dgn gaji menarik sehingga sanggup membuat bayaran tanpa berfikir panjang…anda yang belum cuba bukan kami…. ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI

    • ard
      Julai 19, 2011 at 7:22 am | #75

      kalau ko nak rasa kena tipu join je… hahahhaa… coz dah ramai org intrvw kat kdh ni dan yang ramai bayar duit… tapi x jadi pun guru… kalu x clap ak la hampir setahun gak la intervw ni dibuat kat area kdh….. tp sampai sekarang x pun maju2 g sekolah 2…. mana cmua org yang kata dapat keja kat c 2…. bangunkanlah sama2…. si teruja 2 sangat2 nak bangunkan sekolah ni… walaupun di x dapat gaji bulan2…. hahahahah.

  52. mohd
    Julai 7, 2011 at 5:11 pm | #76

    terima kasih atas perkongsian maklumat ni, sngt berguna, sy dh bnyk kali baca iklan jawatan ni, dlm hati kata mcm nk cuba tp taktau knp berat sngt kaki nk pergi, patutla ini kisahnya, kalau dh ramai yg buat report polis tp mereka masih lg giat menipu, knp tidak korang lapor kat tv 3 jer, dan pada sesiapa yg tau ada lg interview kt tmpt anda, apakata anda pg pastu bawa kamera then tangkap gambar si penipu tu, kalau dia tanya nk buat apa, cakap la nk simpan buat kenangan first time dtg interview, so bukti kan ada, korg hebah gambar si penipu tu kat fb, lps tu sure si penipu tak berani kuar rumah setahun

    • insan malang
      Julai 10, 2011 at 11:31 am | #77

      http://www.mudah.my/Guru+Tahfiz-10541578.htm

      salam semua.. mari kte serang dwang … sok dwang ade wat kt johor..
      aku salah sorang mangsa yang terkena.. jgn biarkan mereka menipu bangsa kte..
      wat report polis.. click link kt atas untuk maklumat lanjut iklan kerja..

  53. inora
    Julai 10, 2011 at 4:51 pm | #78

    dia da buka offer job kt mudah.my lagi tk pengambilan di johor…kepada teruja…sy xmanager almuiz penipu ni. sy tau mulut awk cakp x pcy tp hati kecil awk ckp lain kn… dia cm nk duit je.kami semua dah rasa. tapi sebab x da bangunan sekolah tu kami x dapat jadikan ini kes polis. cm Allah sahaja yg dapat berikan pembalasan.

  54. Julai 11, 2011 at 1:14 pm | #79

    Untuk pengetahuan semua, aduan SKMM telah dibuat untuk blog ini. Anda boleh rujuk dgn SKMM untuk pengesahan ini. “Complaint no. 0806/06/11 received”.‏ So, nasihat saya, berhati-hati lah dalam membuat kenyataan di sini. Sy rasa, untuk selamatkan masa depan anda dari kena di senarai hitam kan dgn pihak SKMM dan SPA, saya harap jangan anda terbabit utk mmbuat kenyataan palsu di sini.

    • PEMUDA
      Julai 11, 2011 at 2:05 pm | #80

      bagus la buat laporan..senang tuk kami yang teraniaya tuk panjangkan cerita..jgan ingt kami yang teraniaya dh terputus hubungan…setiap negeri yang pernah ditipu masih ada hub yang erat antara sasama kami… kenapa tak lapor terus kepada perdana Menteri…golongan yang ditipu ni semua golongan MUDA….Kalau nak mengugut ugut la…GOLONGAN YANG TERANIAYA AKAN SENTIASA ADA PEMBELA….BIAR LAH TAK MAMPU DIDUNIA.. MAHKAMAH AKHIRAT TETAP ADA…. SAYA YAKIN SEGALA KENYATAAN YG DIBUAT DISINI ADALAH BERDASARKAN PENGALAMAN BUKANNYA SEKADAR HUJAH KOSONG YANG KELUAR DARI SIAPA YG HANYA TAHU DARI BERITA BAWAAN ANGIN JE…AYAT YANG DIGUNA OLEH KAMU SEPERTI PERNAH SAYA DENGAR….” SENARAI HITAM SPA”… CUBALAH TUANGKAN MINYAK LAGI YE… SY MASIH SIMPAN SEGALA REKOD UTK ORG YG PERNAH DTG UTK INTERVW…SBB TERASA SATU BEBANAN YANG MASIH BELUM TERLEPAS KERANA TERLIBAT DENGAN GOLONGAN PENIPU INI…ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI…

    • haha
      Julai 15, 2011 at 7:45 am | #81

      hahahahahaha…….no report tibai ja tu…

  55. dah kena
    Julai 11, 2011 at 11:30 pm | #82

    Kepada teruja,kami tak halang awk bekerja..sy minta kpd hisham,aqilah,emi,yus ada bbrp lg staf yg setia Pn A ni,bgnknlh dulu sekolah ni kt satu tmpt dulu,buatlh promosi sndr,dh ada student kalau tak sampai 10org,mengajar lah dulu,barulah buat intrvw nak menambahkan staf…harap teruja sampaikan kepada Pn.A ye….,kalau rs btl,panggillah blk yg dah berbyr RM200(kedah hmpir 100 org) takpyh buat intrvw2 byk2.kalau dah buat report baguslah,report kami pun dah disimpan rapi….salam

  56. otaimer
    Julai 14, 2011 at 9:12 am | #83

    Alhamdulillah … Allah taala gerakkan hatiku untuk meneliti syarikat nih… terjumpa dengan komen yg sesangat luar biasanya di blog nih ….

    lebih kurang jam : 3.45 ptg tadi saya pergi ke sekolah yg tuan-tuan perkatakan nih…

    No 17 (2/F) Jalan Perdana Heights 2/2, Perdana Heights,
    08000 Sungai Petani, Kedah
    Tel : 010-2445694

    Naik tingkat 3 terkejut takda murid dan takde guru yg ada cuma bilik-2 yg belum siap dibena??? pastu saya masuk dan terjumpa dengan seorang pemuda yg bernama sham di bilik hujung….

    and then i pun interview la…. siap serahkan resume dan copy sijil-2 .. soal jawab… and last sekali dia kata kena bayar RM200 utuk urusan kursus dan lain-2 .. hehehe

    eden tengok mamat tu macam cuak jerr… eden dengan selambernya keluar dan dia terpingga-pingga buat muka toya.. syukurlah tak terkena .

    cadangan : jom buat bacaan yassin sama=sama… agar Allah s.w.t membalasi setiap kezaliman yg dibuat oleh mereka-2 ini..

    maassalamah…

  57. dah kena
    Julai 14, 2011 at 9:49 am | #84

    http://www.mudah.my/Guru+Agama-10606951.htm iklan baru lagi …sampai bila tak tau lah…

  58. suci hati
    Julai 15, 2011 at 1:04 am | #85

    Ya Allah….berikanla balasan yg setimpal di atas segala perbuatan si puan A tue kpd umatmu yg telah teraniayai olehnya Ya Allah….hidupnya tidak akan bahagia dengan cara penipuan ini, kehidupannya akan sempit sentiasa, syaitan laknatullah akan sentiasa bersamanya selagi kesedaran di hati tidak wujud..Ya Allah..berikanlah petunjukMu semoga Pn A sedar dan kembali ke jalanMu….Berikanlah petunjuk kepadanya..Hanya Engkau mengetahu segalanya, yang baik dtg dariMu dan yg buruk dtg dari diri kita sendiri…..Amin.

  59. zaza
    Julai 15, 2011 at 7:27 am | #86

    http://www.mudah.my/li?ca=2_s&id=110372
    ini da lg rasanya,kt perlis ritu pun penah dtg juga…modus operandi semua sama,yg penting mintak Rm200..kwn sya pegi..nsib la dieorg tak bayar…mcm2 skunk..

  60. haha
    Julai 15, 2011 at 7:46 am | #87

    nk cari duit tp xreti nk tipu kaw2 http://www.mudah.my/Guru+al+quran-10624397.htm

  61. Julai 15, 2011 at 7:57 am | #88

    syarikat diorg betul ka?
    rujukan ssm di sini.. http://img34.imageshack.us/img34/2473/unledhz.png

  62. Julai 15, 2011 at 8:00 am | #89

    syarikat diorg yg lama betul ka?
    rujukan ssm di sini.. http://img801.imageshack.us/img801/5130/fghkz.png

    • bombonasesino
      Julai 15, 2011 at 8:36 am | #90

      hahaha nama company yang digunakan sekarang ialah ABBASY ISLAMIC IQ DEVELOPMENT SDN BHD menurut SSM ialah

      “ABBASY ISLAMIC IQ DEVELOPMENT SDN. BHD. is a reserved company name which due to be incorporated by the 12th of October 2011 pursuant to the Companies Act 1965″

      company ini masih belum berdaftar dan mendapat sijil kelulusan.

      • haha
        Julai 15, 2011 at 2:52 pm | #91

        abis xleh berniaga la klu camtu

  63. bombonasesino
    Julai 18, 2011 at 5:04 am | #92

    HAHA : memang tak boleh jalankan operasi kalau belum dapat kelulusan dari SSM

  64. bombonasesino
    • Julai 22, 2011 at 1:18 pm | #94

      Salam sedara sekalian..
      aku bru je p intrview td kat perdana height kat lot 88 tu.yg intview tu p’puan ( izati ),aku da dpt keja tu, kena byr 2rat jg,sok diorg pggl aku, so ada x sp2 yg da p kat situ yg da try?diorg ckp sek tu start isnin ni,tp nak bljr mcm na dgn apa pun xda, aku musykil jg r..korg2 sekalian, mcm na ni?kmdn mcm na plak dgn laman web rasmi sek tu?
      http://www.al-muiz.net78.net/

      • Ogos 4, 2011 at 11:17 pm | #95

        salam… budak izzati tu ligan saya setiap jam pasai nak mintak duit RM200 heheh pastu sign kontrak dengan depa… lawak lawak..

        Jangan percaya tuan , la cuba tengok kain rentang al-muiz pun dah takde..

  65. Julai 22, 2011 at 1:20 pm | #96

    sapa yg tahu,sila inform cepat yer….
    aku nak thu jg tntg laman web rasmi ni?
    dn sapa2 yg da p sna kat sp kat perdana height?
    aku tkut jg,xnak jd mangsa keadaan…

  66. bombonasesino
  67. alim ulamak
    Julai 30, 2011 at 2:57 am | #98

    Askum…sy bks staff yng paling lma kerja ngan dia.mmg sgala apa yng dikatakan oleh kalian adalah BENAR.Menurut penerangan drpd pihak SSM perlis,sesebuah syarikat sdn bhd adalah tidak di benar kan meminta atau memungut wang drpd org lain,hnya syarikat bhd yg tertentu shj yg di benarkan stelah mdpt kelulusan drpd bank negara.Dia pnh mberitahu bahawa dia mdpt kelulusan drpd bank negara tp bla kami mtk dia buktikan byk alasan yg dia bagi.mengapa dia meminta yuran 2rat sbg cagaran?sbnrnya duit tu adalah utk kegunaan dia sendiri.secara terang terangan dia menyalah gna duit tersebut.dia tidak mempunyai income lain selain drpd duit tu.pernah sekali dia mintak duit drpd bekas laki dia kerana tidak mempunyai duit belanja.yg menjadi mangsa adalah anak dia.yg tpaksa minta duit tu drpd ayah dia.baru2 ni abang dia meninggal.dia ada bgtau dia telah membyr sgala urusan pengkebumian abg dia.kbtln sehari sblm tu dia br blk dr sp buat tduga.mana dia dpt duit untuk membyr urusan tu?

  68. Julai 31, 2011 at 3:08 pm | #99

    pelik juga ek mana dia dapat duit tu. tapi setahu saya lah yang paling lama bekerja dengan dia adalah Pn fiza masuk kerja bulan sembilan 2010 manakala encik hisyam masuk kerja bulan 2 2011.siapa paling lama ya????? bukan ke urusan pengebumian adik beradik tangungjawap suaminya juga ??? dia ada suami kan ? lagi pun dia amat baik dengan bekas suami dia hingga hari ni.Dia bersama suami baru dia pernah pergi makan di ikan bakar malim baru baru ini. dengar cita bekas suaminya baru saja join venture.Bekas suaminya orang melaka juga ada duit orangnya . dia pandai pilih bulu..kepada alim ulamak janganlah berlebihan pula ..kita semua dah terkena tapi janganlah cerita yang tak betul pula.

  69. Ogos 4, 2011 at 11:23 pm | #100

    lepas I tolak tawaran depa untuk membayar RM200 adalah somebody yang call. katanya kononnya dia kenal dengan saya, macam-macamlah dia dok cover puan Asyikin tu… pastu siap cakap akan membela puan asyikin bermati matian di dalam wawancara agama di bulan ramadhan ni…

    tu yg saya dok tunggu-2 nie… bila la agaknya mamat yg bergelar ustaz tu nak menjadi tukang pembela..

    P/s : Addallu `alal khiri kafa`ilihi waddallu `alassyarri kafa`ilihi… aukama qal

  70. dah kena
    Ogos 10, 2011 at 5:00 pm | #101

    Kes dia di ipoh dah naik mahkamah tapi tak hadir atas alasan dia di arab saudi kalau nak tau berita terkini klik jer kat sini http://www.facebook.com/pages/Sekolah-Islam-Intergrasi-Al-Muiz/199266346767604

  71. Wa kena beb!
    Ogos 12, 2011 at 2:00 pm | #102

    HUH.. BERTUAH PUNYA ORANG! Pn. Asyikin, Silalah bertaubat di bulan Ramadhan ni.. Saya halalkan duit yang ditipu tu kalau Pn. Asyikin ni bertaubat.. Kami baru buat laporan polis tapi x macam anda2 semua, kami ditipu pasal rumah sewa.. Hanya Allah je tahu apa yang kami lalui sepanjang duduk kat sini..

  72. Ogos 12, 2011 at 4:38 pm | #103

    da report dh kt polis.. betine 2 mmg xgune.. g jahanam la die cepat2 aq xhalal dunia akhirat.. riban tuh tipuu….

  73. insan_ happpy
  74. insan_ happpy
    Oktober 26, 2011 at 3:43 am | #105

    pakat2 baca kpd semua mereka2 yg tlh ditipu…alhamdullillah semoga beliau diknakan hukuman yg setimpal…aminnnn

    http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=1026&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm

    • Oktober 26, 2011 at 1:03 pm | #106

      Terima kasih sebab share :)

      Anjur seminar tipu orang

      Oleh ATIKAH DALI
      atikah.mohddali@kosmo.com.my
      KOSMO! 26 Oktober 2011

      KUALA LUMPUR – Hanya bermodalkan bijak berkata-kata, seorang wanita mampu mengaut keuntungan ribuan ringgit pada satu-satu masa selepas memperdaya sejumlah mangsa menghadiri temu duga dan seminar.

      Lebih mudah, wanita itu menggunakan kemudahan Internet serta kain rentang bagi mengiklankan kegiatan jenayahnya untuk mencari mangsa bagi menghadiri temu duga dan seminar yang tidak wujud.

      Bagi meyakinkan mangsa, suspek licik berusia 30-an itu turut menempah bilik atau dewan seminar di mana-mana hotel.

      Suspek akan membayar tempahan hotel itu menggunakan cek yang akaun miliknya sudah ditutup.

      Suspek kebiasaannya akan menempah hotel untuk tempoh dua hingga tiga hari untuk program tersebut.

      Setiap mangsa yang terpilih dalam temu duga perlu menghadiri seminar yang dikenakan caj lebih kurang RM200 kononnya sebagai yuran penginapan dan makan.

      Setakat ini, kegiatan penipuan yang dilakukan suspek sejak Jun lalu dikesan berlaku di Utara Semenanjung seperti Kedah dan Perak, dengan lima laporan polis diterima setakat ini.

      Kes terkini, suspek mengiklankan di Internet dan kain rentang di sekitar Sungai Petani, Kedah kononnya dia mahu membuka sebuah sekolah agama di Sungai Petani.

      Bagi merealisasi impian itu, suspek memerlukan beberapa kakitangan untuk menguruskan sekolah tersebut termasuk tenaga pengajar seperti guru agama.

      Mangsa-mangsa yang berminat dengan iklan itu perlu menghadiri temu duga sebelum diminta mengikuti satu seminar berkaitan pengurusan sekolah terbabit yang turut dilakukan di hotel yang sama.

      Difahamkan, mangsa-mangsa wanita tersebut mendakwa mereka berasa ditipu selepas suspek gagal dihubungi manakala seminar seperti dijanjikan di hotel itu pula tidak berjalan seperti yang dijadualkan.

      Selain itu, pihak hotel turut diperdaya apabila wanita tersebut menyerahkan cek daripada akaun bank yang sudah tidak berfungsi.

      Timbalan Pengarah I Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Tajudin Mohd. Isa berkata, pihaknya menerima lima laporan polis berhubung modus operandi itu yang dilaporkan di Kedah sejak bulan Jun lalu.

      Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

      • insan terkon0
        November 28, 2011 at 1:45 pm | #107

        0179529253 scam.selling iphone 4.from trnggnu..say the iphone he selling gud con like pic.i googled iphone 4 pic and found exact same pic.tactic he use totally amataur.he will only reply when buyer far from him.after bank in phone closed.even he act nicely by saying pay deposit and he use pos laju insurance..i think he dont even own iphone 4,he took time to answer question and sometime not correct.i saw few of his adv bfore,same pic,,and same sentence..by the way,same mispell word..plez beware.0179529253..0179529253..0179529253..still active.

  75. HapuskanKejahatan
    November 4, 2011 at 5:43 am | #108

    walaupun kes ini telah keluar tapi kesombongan NORASIKIN MOHAMAD ALI masih teserlah.. tahukan korang bahawa dia cakap dia sedang mengandung 7 bulan…what a bullshit statement..untuk kes saman beliau di ipoh..kami telah mengheret suami beliau ke atas kes mahkamah tersebut…kami di ipoh juga akan membantu siasatkan terhadap isu yang keluar di akhbar kosmo pada 26 October lalu…satu sahaja matlamat kami ialah supaya dia menghentikan kegiatan ‘syaitan’ beliau dan membayar gaji kami…

  76. MrJeffAldama
    Januari 5, 2012 at 11:33 am | #109

    ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

    Apa khabar semua mangsa penipuan NORSIKIN MOHD ALI? Harap semuanya sihat hendaknya dan bergembira. Di sini saya hendak update serba sikit la kes saman antara SIKIN n beberapa mangsa. Dah 4 kali kes ni jadi mahkamah buruh dan dia tak hadir.

    Masa kali pertama berbicaraan dia tak hadir lalu hakim menalefon SIKIN ni. SIKIN cakap dia sedang berada di Mekkah. Saya hanya ketawa sahaja. Dia juga memarahi hakim tersebut dan memaki hamun dan berkata kerajaan makan rasuah. Kalau nak menipu guna la alasan logik. Ada ka cakap sedang berada di Mekkah? Yang ko tipu tu HAKIM MAHKAMAH tau dak SIKIN oi, dia tak bodoh mcm ko. Di sebabkan SIKIN tak datang kes tersebut di kaitkan nama suaminya EN ABBAS

    Kali kedua perbicaraan suaminya tidak dapat hadir sebab kata ada urusan rasmi di Melaka. EN ABBAS sertakan bukti lampiran bahawa dia ada urusan di melaka. So kali kedua pun kes tak dapat di bicara.

    Kali ketiga kes ni masa tu si SIKIN kena tangkap dengan polis. Tapi SIKIN ni tak mengaku dan cakap dia pregnet 7 bulan.. kahkahkahkah. ko tipu budak 5 tahun boleh la.. Tapi kami berjaya menghubungi suaminya dan suaminya mengaku bahawa SIKIN kena tangkap dgn polis. Alahai SIKIN….

    Kali keempat kes ini (4/1/2012) SIKIN menghantar email pada mahkamah buruh dia tak dapat hadir sebab anak dia masuk sekolah. Sejak bila anak ko sekolah SIKIN oi…haish tipu tipu dan tipu itulah kerjanya..dan dia menetapkan pada bulan 2 ni dia akan hadir ke mahkamah. kita wait n see jer lah.. Menurut hakim kalau dia tak datang jugak pada bulan 2 ini..kes ini akan dibicarakan sebelah pihak. tetapi tuntutan kami buat tu mahkamah tak jamin boleh dapat ke tak. Kalau tak dapat mungkin kami akan bawa kes ni ke mahkamah seksyen.

    Jadi pada pembaca comment ni mohon doa agar kes mahkamah antara si SIKIN & mangsa berjalan lancar dan kemenangan di pihak yg benar.

    terima kasih…

  77. sakit ati
    Mac 7, 2012 at 9:56 am | #110

    Sekarang, dia sedang bergerak di Taman Pelangi Semenyih dengan Nama Integrasi Al-Ahnaf. Semoga doa-doa orang yang teraniaya akan dimakbul..amin

  78. Mac 8, 2012 at 6:30 am | #111

    as salam kalian,

    sy adalah antara batch terawal yg teraniaya.. hish hish.. perkara ni berlaku mmg benar, bila baca blog ni terasa naik balik darah marah saya 2 tahun lepas…
    19 nov 2010…. pengambilan kedua di Melaka.. sya masih lagi stay dgn dia sbb kunun2 nak sama2 betulkan keadaan, sbb sy fikir niat dia baik cuma cara je yg tak betul.
    tapi saya silap, last2 saya angkat kaki setelah dimarah oleh pn sikin, kata saya tak serius dlm keja. sehari sblm tu sy record agenda meeting utk ditunjukkan kat jab agama islam.. tapi sayang tak sempat saya nk pnjgkan semuanya… sbb sudah terkantoi dgn dia..

    wah.. tetiba saya rasa nk bikin entry kat blog saya yg dh lama menyepi… sbb membara sangat nih…

    biarkn pihak yg berkuasa yg menentukn sbb kalau dibiarkn pula akn banyak org yg jadi mangsa…

    sabar je la yg terbaik, doa org yg teraniaya kan termakbul…

    p/s: maaf ye sbb x membantu dari awal.. dan ramai lagi yg tertipu…

  79. ALLAHUAKHBAR
    Mac 17, 2012 at 2:33 am | #112

    KEPADA SEMUA YG TELAH TERTIPU KENAPA ANDA TIDAK MEMBANTERAS NORASIKIN MOHD ALI…ANDA SEMUA SEPERTI BIAR DIA BERMAHARAJALELA DENGAN PERBUATAN BELIAU. PLEASE LA SEMUA YG TERTIPU BANGKITLAH BANTERAS BELIAU. BELIAU TELAH BANYAK MENIPU ORANG. SETAKAT NAK COMMENT DEKAT BLOG APA YG BLOGGER BOLEH BUAT. AKU DAH BERSUMPAH AKU AKAN BANTERAS KEGIATAN SIKIN NI SAMPAI HUJUNG NYAWA AKU…

  80. AliKajang
    Mei 16, 2012 at 3:05 am | #113

    ye betul.. Si Sikin ni punya no tepon baru 0145205206, Tmn Pelangi Semenyih (sblh Tesco).. bnyak sngt penipuan yg dbuat selain tsenarai datas.. JAGA2 ORG NYA LICIK, TPI KINI DIA PASTI TAHU AKIBAT PERBUATANNTA KRN BUKU TELAH BERTEMU RUAS…

  81. ayu
    Jun 6, 2012 at 3:10 am | #114

    lor..tak kena tangkap lagi ke syikin dengan rakan subahatnya tu? saya terkena utk ‘HQ’ Bangi (Seksyen 7), interview di JTK Bangi. Hari pertama tengok ‘ofc’ buruk sangat, takder mender. kosong sekosong2nya. masa tu pk positif lagi sebab dia kata nak tukar HQ ke Bangi.suh datang kul 8, tp bila call dia masih di Melaka. bodoh betul. last sekali jumpa di stesen minyak jam 5 petang, dia bg kunci ofc. esoknya diorang order carpet, bg no phone member utk urusan. rupanya carpet pun tak bayar. hari ketiga dia sms suh saya order grill, lampu, buat banner/bunting dll. saya balas balik, saya boleh je buat kalo dia masukkan duit dalam akaun saya. tp dia tak masukkan duit, cuma dia suh saya dahulukan duit saya. nak harapkan duit saya, mintak maaflah. bukan ofc saya pun…kat situ ternyata saya seorang bijak jugak walaupun dah tertipu…..heheehe..

    ms kat ‘ofc’ buruk tu, saya n member bawa laptop n wifi sendiri dan semasa melayari internet, terjumpa websiti ini. masa tu memang tak diberitahu lagi kena bayar untuk dapatkan surat tawaran. kat ofc buruk tu jugak si mamak ni buat panggilan interview. tp kami sepakat utk bisikkan kepada semua utk tidak hulurkan duit sekiranya diminta kepada calon2 yg datang. akhir sekali kami dipanggil untuk diberikan surat tawaran. kekekkekke, kami buat2 tak tau dan bgtau akan dtg petang nanti utk amik duit, tapi sebenarnya kami terus buat report polis dan JTK. Malangnya tiada tindakan polis Bangi dapat buat kerana kami tidak membayar (kira tiada kes) dan JTK pula mengakui terima banyak laporan selepas itu. Encik Polis, memang kami tiada kes sebab tak bayar tp kami kehilangan pekerjaan kami yg sebelum ini…tolonglah ambik tindakan seberapa segera. Buat Syikin n rakan subahatnya, insaflah. Kalo ko tak kena di dunia, tunggulah di alam akhirat/kubur nanti. brp ramai ko nak aniaya orang lagi…

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 40 other followers

%d bloggers like this: