Utama > Isu Semasa > Isu Semasa: Syarikat Illuminati (Yahudi) Sudah Bertapak Di Johor ??

Isu Semasa: Syarikat Illuminati (Yahudi) Sudah Bertapak Di Johor ??

Syarikat ini dikenali sebagai Halliburton Manufacturing & Technology (M) Sdn. Bhd.Halliburton merupakan syarikat pembekal senjata utama untuk peperangan di Iraq. Syarikat ini juga merupakan syarikat warisan keturunan Yahudi yang bernama Halliburton. Di bawah syarikat ini terdapat banyak lagi syarikat-syarikat yang mengkhusus dalam teknologi senjata dan minyak.
Asalnya Halliburton Manufacturing diasaskan oleh dua orang tokoh perniagaan Yahudi iaitu Vida dan Erle P. Halliburton dan beribu pejabat di Burkburnett, Texas pada 1919. Core business untuk syarikat ini ialah Oil Well Cementing.

Sejak dari 1919 hingga 1982, jumlah pekerja tetap syarikat Halliburton ialah seramai 115,000 orang. Namun jumlah pekerja menurun kepada 73,000 orang pada 1991. Untuk memantapkan peranan Halliburton Manufacturing, syarikat ini telah menubuhkan sebuah anak syarikat yang berperanan khusus dalam pembekalan alatan perang berteknologi. Anak syarikat tersebut bernama Brown & Root Service.

Peranan Brown & Root Service Dalam Polisi Perang Amerika
BRS adalah sekutu terbesar dalam membekalkan alatan perang sejak 1990-an. BRS secara langsung telah terlibat dalam konflik-konflik seperti…
* Desert Storm Operation, Kuwait pada 1991,
* Konflik Balkan, 1990 dan Bosnia-Herzegovina. Dalam konflik ini, Halliburton telah menuubuhkan sebuah lagi anak syarikat baru iaitu Kellog Brown-Root(KBR) ,
* Perang Teluk, Perang Afghanistan dan Perang Iraq.

Kekuasaan Halliburton dan Syarikat-Syarikat Yahudi Lain
Pada era Bush, Halliburton adalah penguasa sebenar loji-loji minyak di seluruh tanah Arab atau negara Islam kecuali Iran. Kekuasaan Halliburton bolehlah disamakan dengan kekuasaan Exxon Mobil yang dimiliki oleh David Rockefeller. Menurut Dr. P.s.Bab***** ,
“…bagi sesiapa yang bukan dalam bidang industri minyak, Halliburton adalah sebuah syarikat yang misteri. Bagi yang terlibat dengan industri minyak pula, Halliburton adalah syarikat jenayah kolar putih.”
(Logo jenama)

Halliburton boleh disamakan dengan syarikat Yahudi lainnya seperti Baskin Robin (pembekal aiskrim untuk kem tentera Amerika di Iraq) dan pakaian jenama Bill Khakis iaitu pembuat pakaian tentera Amerika dan Zionis sejak 1880-an. Irvin Robbin, pengasas Aiskrim Baskin Robbin dan Erle P. Halliburton. Halliburton sama sahaja dengan kedua-dua syarikat ini, “tidak popular, tetapi amat berkuasa” dan terlibat secara langsung dengan setiap peperangan dunia dengan memainkan peranan masing-masing.

http://www.halliburton.com/default/main/halliburton/eng/news/source_files/news.jsp?newsurl=/default/main/halliburton/eng/news/source_files/press_release/2008/corpnws_032708.html

Dalam sidang perbahasan di parlimen pada 21 Mei (Rabu),

Dato’ Seri Tuan Guru Hadi Awang telah mempersoalkan tindakan Kementerian Perdagangan yang memberi kelulusan syarikat Yahudi Zionis untuk membuka kilang seluas 20,000 kaki persegi di Taman Teknologi Johordi Johor. Tuan Guru mempersoalkannya kerana syarikat tersebut terlibat secara langsung dengan penjajahan Amerika di Iraq, Mesir dan Palestin. Amat mengecewakan apabila Timbalan Menteri iaitu Dato’ Jacob Dunggau Sagangagal menjawab soalan Tuan Guru. Beliau hanya sekadar berhelah kosong dan memberitahu kerajaan memberi kebenaran kerana syarikat tersebut mampu membawa pulangan faedah terkumpul yang banyak kepada kerajaan.

Berkenaan Halliburton Manufacturing
Tidak diketahui adakah pemilihan syarikat Halliburton oleh kerajaan Malaysia dibuat secara paksa atau pilihan terbuka. Adalah amat tidak logik pihak kerajaan Malaysia tidak mengetahui latar belakang syarikat ini.
Tindakan Kementerian Perdagangan itu bukan sahaja dipersoalkan oleh Pakatan Rakyat tetapi juga dari ahli perlimen BN sendiri iaitu Dato’ Mukhriz Tun Mahathir dalam perbahasan parlimen pada hari yang sama.

Advertisements
 1. November 12, 2008 at 3:33 am

  wahhhh ..betapa bangangnya kerajaan BN johor yang telah meluluskan laknatullah Yahudi bertapak di negeri kelahiran ku… Ayuh,….kita halau penyangak no 1..di bumi Johor. Sebelum persetan tu jadikan penduduk Johor cam Yahudi… Ya Allah lindungi negeri kami

 2. shafifah
  November 17, 2008 at 7:17 am

  Mutiara – Habib Umar bin Hafidz

  Mutiara
  Habib Umar bin Hafidz

  > Penuhilah hatimu dengan kecintaan terhadap saudaramu niscaya akan menyempurnakan kekuranganmu dan mengangkat derajatmu di sisi Allah

  > Barang siapa Semakin mengenal kepada allah niscaya akan semakin takut.

  > Barang siapa yang tidak mau duduk dengan orang beruntung, bagaimana mungkin ia akan beruntung dan barang siapa yang duduk dengan orang beruntung bagaimana mungkin ia tidak akan beruntung.

  > Barang siapa menjadikan kematiaannya sebagai pertemuan dengan sang kekasih (Allah), maka kematian adalah hari raya baginya.

  > Barang siapa percaya pada Risalah (terutusnya Rasulullah), maka ia akan mengabdi padanya. Dan barang siapa percaya pada risalah, maka ia akan menanggung (sabar) karenanya. Dan barang siapa yang membenarkan risalah, maka ia akan mengorbankan jiwa dan hartanya untuknya.

  > Kedekatan seseorang dengan para nabi di hari kiamat menurut kadar perhatiannya terhadap dakwah ini.

  > Betapa anehnya bumi, semuanya adalah pelajaran. Kukira tidak ada sejengkal tanah di muka bumi kecuali di situ ada ibrah (pelajaran) bagi orang yang berakal apabila mau mempelajarinya.

  > Sebaik-baik nafsu adalah yang dilawan dan seburuk-buruk nafsu adalah yang diikuti.

  > Tanpa menahan hawa nafsu maka manusia tidak akan sampai pada Tuhannya sama sekali dan kedekatan manusia terhadap Allah menurut kadar pembersihan jiwanya.

  http://pondokhabib.wordpress.com

 3. Januari 9, 2009 at 3:25 pm

  ini sudah keterlaluan. maka dengan senang lenang shj kerajaan rejim zionis mencari keuntungan di negeri johor, bumi bertuah ini! cis, maka zalim lah bagi sesiapa yg meluluskan pembinaan Syarikat ini dikenali sebagai Halliburton Manufacturing & Technology (M) Sdn. Bhd. apakah kita sudah cukup pekak dan buta utk melihat serta mendengar kesengsaraan yg dialami oleh saudara kita di palestin sana?

 4. ika
  April 17, 2009 at 1:53 pm

  la..kilang coca cola n mcm2 brg yg d’punyai oleh yahudi mmg dh ader kat m’sia pon kn..korg minum lg air tuh..yahudi mmg pgg ekonomi islam,.,mmg tue la hakikatnyer,x yah la nk bangang2kn org laen..mner akhlak dan nilai kesopann yg d ajr islam??kiter smer2 la tingktkn taraf ilmu and ekonomi org islam,dh smpai msenyer nnti,yahudi akn d musnkn d muka bumi nie..kiter sme2 la doakn spy kiter d pelihara oleh Allah taala…

  • Januari 5, 2010 at 2:17 pm

   marilah sama2 kita memartabatkan ekonomi umat ISLAM, di MALAYSIA ni brgn arternatif sume dh ade, kalo xcaye check kt HPA 😉

 5. emi
  Januari 5, 2010 at 1:43 pm

  Biar benar..saye dah la kene buat sumtin tuk halliburton nih..tb2 jumpe lak website nih..serbe salah lak jadiknyer..

 6. azeem
  November 16, 2010 at 1:46 pm

  huh bn.demi duit bn sanggup membelakangkan undang2 negara dan hukum islam.lagipun tak heran sebab bn memeng mempunyai hubungan yang erat demgan yahudi.kalau tidak mereka tak la mengambil syarikat APCO WORLDWIDE sebagai perancang dan perangka strategi pilihan raya di malaysia.

 7. Rafiq bin Nazri
  Julai 12, 2011 at 1:48 am

  Untuk memartabatkan ekonomi kita perlukan teknologi…untuk mendapat teknologi maka kita perlu belajar dari yang lebih pandai…..semua teknologi di dunia kini berada pada pihak yahudi dan nasrani serta pihak lain seperti cina,korea german dan berbagai lagi…kadang kala kita perlu belajar dari MUSUH kita sendiri tetapi apa yang penting…WAJIB kita gunakan apa yang telah kita belajar dari MUSUH ATAU RAKAN untuk jalan KEBAIKAN…tak salah syarikat itu berada di MALAYSIA kerana rakayat MALAYSIA akan menjadi bijak dalam bidang MINYAK da GAS…SEmoga 10tahun atu 20 tahun hadapan, kita tidak perlu lagi khidmat dari syarikat asing…walau siapa pn mereka itu…kerana telah cukup ilmu serta teknologi untuk kita bangun sendiri….

 1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: