Utama > Teladan Hidup > Maxis yg melampau!!

Maxis yg melampau!!

Assalamualaikum… tulisan kali ni sy tulis dengan penuh perasaan dukacita, geram, xpuas hati dan teramat sedih… kerana MAXIS durjana yg telah menipu sy..dan skrg sy akn buang sume perkara yg berkaitan maxis dlm hidup sy dan bertukar kpd company yg boleh dipercayai!!

 

Alkisah 1: Maxis Broadband 

Seminggu sebelum raya aidilfitri, sy tlh menerima panggilan dr private number yg mengaku dr maxis.. dia kata sy ada hutang dgn maxis dlm RM 400 yg belum dibayar. terkejut la sy sbb kwn2 sy ckp line dah dipotong 4bulan yg lalu.. jd..bayaran apa pulak? pastu org yg call sy tu ckp, sy belum pulangkan router.. jd kna bayar seperti sewa bulanan juga..gila!! maxis lgsg xbgtau kna hantar router tu balik..sepatutnya maxis kna call atau beri surat pemberitahuan utk mghantar router tu krn line telahpun dipotong.. dan ini sah mmg kes maxis nak tipu customer.. sy xkn percaya dengan maxis lg.. dan kpd sume kwn2 sy, jom kita bertukar kpd syarikat komunikasi yg lain yg lebih mesra pengguna seperti celcom!! sy akan ingat pengalaman ni sampai ke mati!!

 

Alkisah 2: Line Mobile Maxis (Billing line)

Dulu, ayah sy telah mendaftar line maxis utk family sy guna family package.. selepas beberapa tahun guna, ayah mula perasan ada perkara yg xkena dengan bill maxis yg diterima..mcm menipu je sbb fixed paid bulanan setiap org rm60.. jd ayah saya terminate line tu dan bertukar kepada prepaid. Beberapa bulan selepas tu, ayah sy dpt call dr private number yg mengaku maxis dan suruh bayar hutang dengan maxis sedangkan ayah sy dah lama terminate account tu.. so.. kesimpulannya.. maxis mmg hampeh la..pandai menipu je..

—————————————————

p/s: jd, kesimpulannya..gunalah produk syarikat lain.. elakkan drpd syarikat maxis yg suke menipu ni… sy pun akan tukar nombo lepas ni..nak guna celcom..nanti sy sms bg nombo baru ye..😉

  1. ABDUL HALIM
    Oktober 8, 2008 at 12:44 pm

    ana pn dh tukar pada yg lain..
    jgn lupa bg no baru enti pada ana nnt..😀

  2. Oktober 10, 2008 at 3:35 pm

    Hmm.. akk masih setia dengan maxis lagi.. Sepanjang guna takde lah banyak masalah sangat.. cuma rasanya technically mmg slow sikit la service die..

  3. Oktober 13, 2008 at 1:17 am

    slow banyak.. kalo internet tu tgh mlm jgn harap la buleh dpt internet.. busy je.. sy amik yg speed 3.6MB tau.. byrn dia mahal.. tp, service teruk.. kalo check speed dia yg sebenar..xpernah mencecah ke 1MB pon.. tipu betul la..huhu

  4. Oktober 13, 2008 at 1:38 am

    oo ek.. mmg akk tgh pk2 nak gune lain internet ape skng ni.. kire maxis ni mmg hampeh la ek.. ok2.. akk guna streamx je lah..

  5. Oktober 13, 2008 at 1:58 am

    hmm..streamx tu kira bagus la.. tp satu je kalo xnk rugi.. ade line tepon TM dan yg penting umah tu status umah kita.. bukn sewa.. kalo sewa,pastu kne pindah plak.. rugi2..hehe. sbb byran nk pasang line + wiring + 2bln pertama sewa (kira dlm satu bill yg pertama ) = RM 400.00++)

  6. Oktober 13, 2008 at 2:00 am

    abdul halim : okeh..🙂

  7. Oktober 26, 2008 at 4:22 pm

    hmm…

  8. Oktober 28, 2008 at 3:30 am

    ” Katakan TAK NAK pada Maxis Broad Band “–> suka kelentong org… kata leh dapat balik deposit pas testing seminggu..tapi kena cas lebih lak …cis..kena bayar RM 200. Tp alhamdulillah dapat setel…kalo tak..mau tak nye report kat Polis…

    maxis broadband….ooo tidak2..

  9. November 7, 2008 at 2:23 am

    baru-baru ni dpt call dr maxis lg..katanya xbayar lg.. sy kata la sy dah bg duit kt kwn sy untuk bayar…kalo kwn sy xbayar lg tu nak buat mcmmana.. pastu dia marah2 kata “sepatutnya awk xde masalah untuk bayar semua bill sebab awk dah sain kontrak, jd awk dah bersedia utk bayar semua tu!!”

    huhu..teruk betul la..sy ingat time promoter tu promote kt sy.. mana ada dia tunjuk terms and condition, syarat2 dan lain2 pun.. kertas perjanjian tu pun xtulis banyak2 syarat.. ada sikit je.. 1)kalo xde coverage kt tmpat sy tu maxis xbrtanggungjwb..2)bayaran rm100 xakan dikembalikan.. dan lain2 yg biasa saje.. sbb sy tanya sume syarat atas kertas tu kt promoter untuk kepastian.. tp xsangka jd begini.. yg 400 brtambah jd 600 atas alasan nak terminate sedangkan promoter tu ckp bleh terminate bila2 pun.. xckp kne bayaran plak… sy betul2 rs ditipu..huhu

    ~art of rubbish – maxis~

  10. ara-bicafe
    November 11, 2008 at 2:49 pm

    salam..ngape jd g2..sy dah gna mxs snce form 2 lg smpailah msk klej skrg..dah pun pkai intrnet..sesungguhnya mg tak pnah dtipu pun..n skarg sy pun dah tkar pkai bil..share dgn tnang..theres nthg probs dat we hve..mgkin ade lah kot sbb2 ttntu smpai ade yg dtpu..

  11. November 12, 2008 at 1:05 am

    ” maxis broadband ” yg bermasalah😛

  12. zickory
    Disember 5, 2008 at 3:38 am

    no celcom? berapa no dia? sms kt abang larr..hoho bole masuk list top 20..

  13. Arif a.k.a. Adrai
    November 23, 2010 at 3:04 pm

    Aku nak komen.haram ada la pihak maxis dengar luahan aku ni.aku pakai maxis semenjak 2004 tapi byk wt aku kecewa.pertama bonus pelangang tetap. sms pecume 15sms 1tahun.aku topup dh beribu2 gune maxis.bertday aku tahun ne.nak gayt free?lupekn la.makan kredit.bkn aku sorang.kwn2 aku pn mengadu same.internet? Mahal gile.lembab plak 2. Sampai hancur nset aku 1bijik mengamuk.maxis punye pasal. MAXIS NI KE HADIAH SELAMA 5 TAHUN SY JADI COUSTEMER SYARIKAT NI?TOLONG PANDANG SERIUS COUSTEMER ANDA!

  14. Arif a.k.a. Adrai
    November 23, 2010 at 3:10 pm

    Maxis.. Jangan pandang sebelah mata.sebelelum org naik MUAK

  15. Januari 22, 2011 at 10:34 am

    Tetapi, apa yang syafiq tawu, waktu promoter promote produk tu, semua janji2x yang manis ajer dengar.. bila dah try, huhu seriusly macam nak campak jer benda tue dekat muka promoter tue dengan company2x dia sekali.. Anyway, syafiq dah banyak try broadband, dari semua company, x ade satu pown yang perfect.. Better amik streamix, although dia menjanjikan 1Mbps, (tapi x pernah cecah pown..) dan x boleh bawak jalan2x, tapi, ia berbaloi dengan apa yang dibayar dan tiada had data! tu yg best.. hehe (jemput2x lah mengunjungi blog saya http://syafiq-maula.blogspot.com)

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: